Saga Wendotte

SAGA WENDOTTE - The Show Must Go On

-
12-27 november

Med en mix av mörkt och sött ställs världen på sin spets.

Är de inte för gulliga? Barnen på Saga Wendottes bilder är stillsamt eftertänksamma, möter betraktarens blick med stora ögon och kanske en hund i famnen. I bildsviten ”The Show Must Go On” visas barnen dels som enbart porträtt i helfigur, dels placerade i en modellteater på hjul smyckad med vackra ornament och veckad ridå.

– Den här serien handlar mycket om arv, framtid och prioriteringar. Den har kommit ur en tid som varit påfrestande för mig personligen och för världen i stort, säger

Saga Wendotte om sitt nya fotoprojekt som visas på Konstforum tillsammans med bilder från ”Little People”, från 2017.

Saga Wendotte arbetar i genren creepy cute, en underavdelning till lowbrow och popsurrealism. Fotoprojekten startar med idéer om tema. Hon letar rekvisita och kläder med en gammaldags, tidlös framtoning. Barnen hittas i bekantskapskretsen. De fotograferas i mjukt ljus mot en grå fond. Efteråt retuscheras bilderna varsamt.

– Jag gör dem extra polerade och docksöta, så det inte längre är porträtt av verkliga personer utan mer en sinnebild av ett barn, en mer målerisk än fotografisk känsla. Miljöerna fogas samman av motiv Saga fotograferat runt om i världen. Stora och kanske framför allt små detaljer som blir Little distractions. Världen brinner där ute. pusselbitar i skickligt komponerade bilder.

Utställningsperiod 12-27/11-2022

Öppet onsdagar-söndagar kl 12-16

S:t Persgatan 86,

Norrköping