Eva-Mia Sjölin

EVA-MIA SJÖLIN - ETT STRÅK AV RÖTT

-
7-22/1 2023

”Det ligger en dov ton, mörker under det ljusa.”

– Kompositionen har stor betydelse för mig: form, rumslighet och färg, förhållandet mellan mörker och ljus.

Eva-Mia Sjölin inleder utställningsåret 2023 på Konstforum med ”Ett stråk av rött”, med både måleri och digital grafik. Måleriet har alltid funnits där. Dörren till grafiken öppnades när hon råkade ut för en olycka, målarverktygen blev för tunga.

– Jag började leta i gamla foton. Jag som aldrig skulle ha en dator, men det blev räddningen. Det hände något i uttrycket. Det blev en annan väg ut. Ett annat språk.

I utställningen på Konstforum ingår även bilder från ”Sub Silento”, ett samarbetsprojekt kring #metoo tillsammans med konstnärskollegan Mickan Sandelin och musikern Andreas E Olsson.

– Vi pratade om tystnad och skam. Det dök upp mycket tankar. Jag skriver mycket, poesi, något som också kom i samband med olyckan.

Eva-Mia Sjölin har ägnat sig åt dansteater där hon som konstnärlig ledare – regissör och koreograf – låtit folkmusik och fri dans mötas. Det ger eko till det visuella skapandet, i måleri och digital grafik.

– Jag tänker på musik när jag gör mina bilder. En bordunton, en mörk ton som ligger under, inte bara i musiken utan även i min konst. Det tänker jag på ofta.

– Det finns ett språk av rött i det här utställningskonceptet.

 

Utställningsperiod:

7-22/1 2023

Öppet onsdag-söndag kl 12-16